Bevar krokodillerne - Krokodille Zoo

Vi vil gøre en forskel
for verdens krokodiller

Krokodille zoo er en betroet samarbejdspartner for bl.a. FUDECI, hvorfor vi avler og opfodrer Krokodiller til genudsætning i naturen. Krokodille zoo engagerer sig pt. i genudsætnings­projektet af Cuba krokodiller på Cuba og Orinoco Kroko­diller i venezuela.

Cubakrokodiller
Cubakrokodillerne hører til mellem de sjældneste krokodiller på jorden og er, som så mange andre krokodillearter i verden, truet. Dens udbredelse er faldet til kun at omfatte Zapata-sumpen og Isla de la Juventud på grund af menneskelig jagt. I Krokodille Zoo har vi heldigvis haft stor succes med at avle og opfodre cubakrokodiller, som indenfor de kommende år vil være klar til genudsætning på Cuba.

Orinoco-krokodillen
Orinoco-krokodillen er desværre også kritisk truet. Det anslås, at der er mindre end 100 voksne orinoco-krokodiller tilbage i naturen. En af de få stabile bestande findes ved Capanaparo-floden i Santos Luzardo National Park, Venezuela. Ligesom med Cuba-krokodillen, så samarbejder vi også med FUDECI om at avle, opfodre og genudsætte orinoco-krokodiller i området for at støtte bevaringen af orinoco-arten. Vores arbejde stopper dog ikke her. Vi støtter også lokalsamfundene ved Capanaparo floden i udviklingen af ​​økoturisme, der kan bringe økonomiske fordele til samfundene, baseret på orinoco-krokodillens tilstedeværelse.

Din donation redder krokodillerne
Desværre kræver det en betydelig finansiering at gennemføre bevaringsprojekter i forhold til truede krokodillearter, og vi har brug for din støtte, så vi kan oparbejde en sund krokodillebestand, som sikrer at krokodillerarter verden over ikke længere er truet. Din donation vil derfor hjælpe os med at opdrætte, opfodre og genudsætte truede krokodillearter verden over (især med det tilbageslag, vi og mange andre har lidt under på grund af covid-19). Du kan støtte vores arbejde herunder. Alle donationer går ubeskåret til bevaring- og genudsætningsprojekter i forhold til truede krokodillearter.

I kan opleve krokodillerne inden de udsættes i naturen
hos krokodille zoo

Krokodille Zoo har avlet et hold af cubakrokodiller, som nu opfodres til en størrelse på ca. en meter. På nuværende tidspunkt nyder de den danske sommer i vores udendørs zoo-anlæg, og her kan du opleve dem. Snart forventer vi også at kunne opdrætte og opfodre Orinoco-krokodiller, som herefter skal genudsættes i Venezuela. Vi forsætter herefter i endnu et genudsætningsprojekt i samarbejde med FUDECI. Alle donationer går ubeskåret til bevaring- og genudsætningsprojekter i forhold til truede krokodillearter.

Krokodille zoo har stor
erfaring med bevarings-
projekter i forhold til krokodillearter

Krokodille Zoo har tidligere engageret sig i internationale bevaringsprojekter i forhold til arterne: Kinesisk Alligator, Gavialer, Sort kaiman, Filippinsk Krokodille og Spiddsnudet krokodille. Nu fokuserer vi på Cuba-krokodiller og Orinoco-krokodiller. Vi forventer at deltage i endnu et genudsætningsprojekt i samarbejde med FUDECI herefter. Alle donationer går ubeskåret til bevaring- og genudsætningsprojekter i forhold til truede krokodillearter.

God biodiversitet bidrager til at planetens økosystemer opretholdes. Økosystemerne sikrer renere vand, renere luft og bestøvning af vilde planter.